Motorstopp er sjelden noe artig 😳

I dag fikk vi motorstopp i Sandebukta…

I medvind og endel bølger satt vi på akterdekket på tur hjem til havn.

plutselig bare «dør» motoren….

Vi begynner å drive uten styring, og innenfor oss er det et par skvalpeskjær, som vi driver i rettning av. Drivanker blir lagt ut, og vi kontakter redningsskøyta. De setter kurs og antyder ankomst om 45 minutter. Blir litt stressa, for jeg tror ikke vi har så mye som 45 minutter, før vi driver på grunn… Heldigvis kommer en snekke, med et hyggelig par ombord forbi, de tar oss på slep, og vi kommer unna grunna. De får slept oss inn til bølgebryterbrygga i havna. Da er vi trygge og kan kontakte Redningsskøyta og gi beskjed om at de kan avbryte oppdraget. Får buksert båten inn til brygga ved å bruke jolla, og med god hjelp av folk på brygga, kommer vi trygt inn i «båsen».

Nå er det bare å finne årsaken til motorstoppen. Har en sterk mistanke til grums fra dieseltanken…

Var litt stress i situajonen, så,bilder er mangelvare i dag 😅

One thought on “Motorstopp er sjelden noe artig 😳

  1. Så bra at dere fikk hjelp og kom dere trygt i havn!! Feilen kan man alltids finne senere 🙂 Vår erfaring er også at folk på sjøen er hyggelige og hjelpsomme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *